3 kontinens | 24 ország | 176 település | 530 előadás | 12 nemzetközi fesztiválmeghívás | 2 legjobb előadás díj

"Anyu. Félek. Sötét van. Hallasz engem? Figyelsz most rám?" (Osonó)

Az előadás hossza 1 óra (szünet nélkül), amelyet egy interaktív közönségtalálkozó követ!

Dokumentarista előadásunk kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.


Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, Virginia Alexandra, Macsuka Patrik
Technikus: Pászka Gáspár-Csongor
Rendező: Fazakas Misi

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása a Katonában.

osono foto


Az előadás trailere.

További információ az előadásról és a társulatról az Osonó weboldalán.