v f
Hírek, Aktualitások

A május 17-i K:aviart vendége Enyedi lldikó filmrendező és dr. Freund Tamás neurobiológus, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa.

A Berlináré fődíjával, az Arany Medvével jutalmazott filmet, a Testről és lélekrőlt, ha eddig esetleg nem is, a májusi K:aviart estig bizonyára mindenki megnézni. „Ennyi szépségtől elakad a szavunk” – írták a filmről, amely a kritikusokat is egyöntetűen meghatotta. A műsorvezetőnek, Lugosi Viktóriának az lesz a dolga, hogy olyan történeteket csalogasson elő a rendezőből, amelyeket eddig nem mondott el. És hogy a hozzá hasonlóan a világhírt nem csak szóbeszédből ismerő neurológus, agykutatót is szóra bírja arról, hogy az agy ismeretében mit lehet tudni az érzelmekről.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban.

enyedi

Freund Tamás Széchényi díjas tudós, az MTA élettudományi alelnöke. Kutatócsoportja olyan betegségek neurobiológiai kérdéseivel foglalkozott, mint az epilepszia, az oxigénhiányos agykárosodás, szorongás és a Parkinson-kór.

freund

Időpont, helyszín: május 17., 19:30, Katona József Színház, K:antin

Jegyvásárlás

www.kaviart.eu

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben