Brecht szerint a legvéresebb időkben is élnek jó emberek. Egy nő menekül a háború közepén, karján egy gyerekkel. Ki utasítja el? Ki fogadja be? Övé-e a gyermek, ha nem ő szülte, de ő mentette meg az életét? Gruse, a cseléd és Azdak, a bíró történetén keresztül A kaukázusi krétakör a segítségnyújtásról és a döntéshozás felelősségéről szól. Péterfy Borival az előadás kapcsán készült interjúnk a Katona blogján olvasható.

kaukazusi ea horvathjudit net 3418 
Fotó: Horváth Judit

Szereplők: Pálmai Anna, Kocsis Gergely, Péterfy Bori m. v., Mészáros Béla, Borbély Alexandra, Molnár Gusztáv m.v., Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Szirtes Ági, Tasnádi Bence, Vajdai Vilmos, Zsámbéki Jakab. A dalszövegek és az Énekes szövegei Ungár Júlia fordítása alapján készültek. Fordító, dramaturg: Szabó-Székely Ármin. Díszlet: Szakács Ferenc. Jelmez: Nagy Fruzsina. Zenei vezető Gáspár Gergely, Nagy István, Péterfy Bori. Zenei dramaturg Mátrai Diána Eszter. Rendező: Székely Kriszta.
Bemutató: 2017. május 26., Kamra.

ajánló:

Puskin Borisz Godunov című művében a hataloméhes urak, és az alkalmazkodásba belefáradt nép viszonya cseppet sem megható. Viszont a fordulatos, gunyoros jelenetek során át belepillanthatunk a szereplők kártyáiba, és a politikai manőverek széles eszköztárába - ajánlhatjuk a művet akár kezdő politikusok számára is, illetve mindenkinek, aki kíváncsi a hatalmi játszmák változatos technikáira... Radnai Annamáriával, a darab egyik fordítójával és dramaturgjával a Katona blogján olvashatnak interjút.

SZL 1992 
Fotó: Szilágyi Lenke

Szereplők: Máté Gábor, Kovács Lehel, Bezerédi Zoltán, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Bán János, Dankó István, Elek Ferenc, Bodnár Erika, Rujder Vivien e.h., Kiss Eszter, Dér Zsolt e.h., Kovács Tamás e.h., Vizi Dávid e.h., Lestyán Attila e.h., László G. Attila m.v., Mészáros Blanka, Zsámbéki Tóbiás. Látvány: Szakács Györgyi, Szlávik István. Zene: Sáry László. Fordította: Radnai Annamária és Térey János. Rendező: Zsámbéki Gábor.
Bemutató: 2017. május 27., nagyszínpad.

ajánló: