Ez a típusú partneri kapcsolat mindkét fél számára újdonságot jelent: a Katona eddig nem dolgozott autóipari partnerekkel, s a MINI márka sem volt jelen a hazai kulturális piacon.

MINI Katona 20170907 01

„Biztosak vagyunk abban, hogy ez a közös munka mindkét fél számára újfajta értékeket teremt és új tapasztalatokat hoz. Közel 40 éves múltra visszatekintő Art & Culture programjában a BMW Group jelenleg több mint 100 kulturális intézménnyel működik együtt világszerte, a MINI márkát tekintve pedig Magyarországon ez az első ilyen jellegű kapcsolat. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt az ország egyik legelismertebb művészszínházával létesíthettük: a Katona filozófiája, kiváló társulata és kommunikációja mind-mind biztosítékot jelent arra nézve, hogy a MINI nem is lehetne jobb helyen a magyarországi kulturális életben” - mondta Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.


MINI Katona 20170907 52


Máté Gábor, a Katona igazgatója elmondta: „a Katonában hagyományosan azon vagyunk, hogy új utakat keressünk a színpadon és azon túl is. Úgy vélem, ez az együttműködés is jó példa erre: két, teljesen más területen működő, ugyanakkor folyamatos innovációra törekvő partner közös munkájáról van szó. Külön öröm számomra, hogy egy olyan, nagy hagyományokkal bíró márka, mint a MINI döntött úgy, hogy a Katona értékei mellé áll. s bízom abban, hogy a nonprofit szféra és a versenyszektor ez a találkozása mintát mutathat”.

(fotó: Kékes Szaffi)