Április 11-én, 20 órától a Jelenkor Kiadó költészet napi estjén Aczél Géza (szino)líra 2, André Ferenc Szótagadó és Mohácsi Balázs Hungária út, hazafelé című versesköteteinek bemutatója lesz a Sufniban. A költőkkel Visy Beatrix irodalomtörténész, kritikus beszélget. A könyvbemutatón közreműködik Pálmai Anna.

Aczél Géza József Attila- és Babérkoszorú-díjas költő 1947-ben született Ajakon. Magyar-orosz szakot végzett a debreceni egyetemen (KLTE), 1975-ben doktori címet szerzett Kassák Lajos avantgárd korszakáról írott dolgozatával. 1978 és 2015 között a debreceni Alföld folyóirat szerkesztője, főszerkesztő-helyettese, majd főszerkesztője volt. Verseskötetei mellett több tanulmánykötete jelent meg a magyar avantgárd történetéről, köztük egy Kassák-monográfia.

Verseskötetei a Jelenkor Kiadónál:
A. G. úr X-ben (1997), (ablak)(szakács) (2003), (szakma)alkony (2005), (fél)édes hendikep (2006), (vissza)galopp (2007), (vers)szakadás (2008), (kontra)galopp (2009), (ő)szike (2010), (búcsú)galopp (2012), (szino)líra (2014), (szino)líra2 (2018)

***

Mohácsi Balázs költő, kritikus, műfordító, a Versum és a Jelenkor folyóirat online szerkesztője, a József Attila Kör tagja, a PTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának doktorjelöltje. Pécsett él. Hungári út, hazafelé című kötetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők április 11-én.


***

André Ferenc első verseskötetének címe Szótagadó. „Ha két szót egymás mellé rak André Ferenc, vagy akár csak egyet saját maga mellé, olvasójaként nemcsak azt érzem, hogy ez a magyar nyelv él, hanem hogy én is élek. Még ha a t9-es alkalmazás adja is meg a betű folytatását, a véletlennek kiszolgáltatottság emocionális hatása messze megrendítőbb az akart érzelmességnél. És Fluor Tomi hajdani kérdésére is választ kapunk.” – írja a kötet szerkesztője, Selyem Zsuzsa.


A belépés díjtalan!
A könyvbemutató Facebook eseménye