Gerswhin Brunch
Közreműködik: Karosi Júlia - ének, Komjáti Áron - gitár
Helyszín: K:antin Cashless Kávézó
Időpont: november 4., vasárnap, 11-14 óra
A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a kantin@katonaszinhaz.hu címen lehet.

“Régóta érlelődik bennem, hogy szeretnék egy egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia jazzénekesnő, aki varázslatos zenei világot tár elénk Várhatok még című Gershwin-koncertjén. Ezek a jók ismert dalok különösen aktuálisak most, 2018 őszén, amikor Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük. Erre az alkalomra jelent meg nemrég Karosi Júlia Gershwin-albuma is.

karosi julia ora hasenfratz fotoja T1A0156

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő népszerű Gershwin-dalokat, azok számára is bőven tartogat a koncert izgalmas meglepetéseket. A legismertebb Gershwin-dallamok mellett (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…). Ezek mellett hallhatók majd Karosi Júlia saját szerzeményei is, amelyek az énekesnő első és második lemezén jelentek meg, s amelyek a magyar zenei gyökerek, a magyar népzene és Bartók életműve hatására születtek.

Karosi Júlia első lemeze, a Stroller of the Streets (Városi kószáló) 2012-ben jelent meg, s a kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó, markánsan egyéni hangvételű album azonnal pozitív kritikai visszhangra lelt. Ugyanannak az évnek a végén a Whereabouts Records Japánban is piacra dobta a lemezt, úgy, hogy még egy négyszámos, feldolgozásokat tartalmazó kislemezt is megjelentetett You Stepped Out of a Dream címmel. A fiatal jazzénekesnő híre nemcsak a Távol-Keletre, hanem a tengerentúlra is eljutott: a második lemeze már a New York-i Dot Time Records gondozásában látott napvilágot 2014-ben. A Hidden Roots (Rejtett gyökerek) cím az énekesnő zenei gyökereire utal, amelyben kiemelt fontosságú a magyar népzene és Bartók Béla életműve, ez a finoman összefonódó, kettős örökség.