SZÉ Katona 2018 Szokodi Bea másolata
Színházak Éjszakája/2018 - fotó: Szokodi Bea

A Színházak Éjszakájának napján 40% kedvezménnyel válhatnak jegyet októberi, 20%-kal novemberi előadásaink szabad helyeire jegypénztárunkban és weboldalunkon is. A kedvezmény jegypénztárunkban szeptember 21-én nyitvatartási időben, weboldalunkon pedig szeptember 21-én 11 órától 23:59-ig érvényes, az akció ideje alatt rendelkezésre álló szabad helyekre. Az akció előzetesen foglalt jegyekre nem érvényes és más kedvezménnyel nem vonható össze!

A programok minden esetben karszalaggal látogathatók! Karszalagot venni személyesen szeptember 2-tól lehet a színházak jegypénztárában és jegyirodájában, online pedig továbbra is voucher váltható /az interneten vásárolt vouchereket minden esetben karszalagra kell cserélni, amit a rendezvény napjáig lehet megtenni!/

Bizonyos programokra a belépés előzetes regisztrációt igényel, erre a Színházak Éjszakája weboldalán nyílik lehetőség: https://reg.szinhazakejszakaja.hu/

A KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ PROGRAMJAI:

„KÖZÉRTBE MEGY LE TEJÉRT...”
Időpontok: 17:00, 19:00, 21:00  
Helyszín: Nagyszínpad


cseh2

Évadzárónk után az idén tíz éve elhunyt Cseh Tamás dalaival köszöntük meg Mecénásainknak a sokat jelentő támogatásukat. Az estnek végül akkora sikere lett, hogy úgy éreztük, érdemes lehet szélesebb közönség előtt is előadni. A Színházak Éjszakáján a korábbi est kibővített változatával várjuk majd nézőinket és emlékezünk társulatunk egykori tagjára, Cseh Tamásra. 
Közreműködik: Bányai Kelemen Barna, Dargay Marcell, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Kiss Eszter, Ónodi Eszter, Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Tasnádi Bence, Vizi Dávid. 
A program előzetes regisztrációt nem igényel!

KERÜLJ BELJEBB! - gyerekprogram

Időpont: 11:00-13:00
Helyszín: Haris köz 5., Próbaterem

A Behívó színházpedagógiai programja, színházi játszótér 8-13 éveseknek. Az immár hetedik évébe lépő havi rendszerességű program most „különkiadással” jelentkezik. Közösségi játékokat játszunk, színházról beszélgetünk, történeteket találunk ki, amiket aztán együtt jelentekké formálunk. Szeretettel várjuk azokat a 6 és 13 év közötti gyerekeket, akiket érdekel a színház és vágynak a közös játékra. A programon való részvétel semmilyen előzetes ismeretet nem igényel!
Előzetes regisztráció szükséges!: https://reg.szinhazakejszakaja.hu/

JÓ KÉRDÉS - Csak nézünk, mint a moziban? - Sikerfilmek a színpadon

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozata.
Időpont: 15.00-16.30
Helyszín: Előcsarnok

Egy sikerfilm a színházban is sikert arat? Jár-e kockázattal egy ilyen adaptáció? A műfaji keretek megváltozása milyen hatással van a történetre? Változnak-e a nézői elvárások? Hogyan kell a forgatókönyveket színpadra alkalmazni? Milyen kompromisszumokat kell kötni, és mi az, ami adaptálhatatlan?
A beszélgetés résztvevői: Csizmadia Tibor rendező, Pelsőczy Réka színművész, rendező, a Katona József Színház tagja, Vajda Katalin író, dramaturg. A beszélgetést vezeti: Seres Gerda újságíró. 
A program előzetes regisztrációt nem igényel!

ASZTALTÁRSASÁG - színházi workshop és beszélgetés

Időpont: 15:00-17:00
Helyszín: Haris köz 5., próbaterem

A workshop a színház egyik őszi bemutatójához, a Fehér szalag című előadáshoz kapcsolódik. A résztvevőkkel együtt megelevenítjük egy család életét – olyan helyzeteket játszunk el közösen, amelyek mindannyiunk számára ismerősek lehetnek. Asztaltársaság egy családi ebédnél. Menetközben lehetőség lesz szerepeket cserélni, többféle szempontból vizsgálódni. A közös játékba és gondolkodásba néhány színész is bekapcsolódik majd, a programot egy hosszabb beszélgetés zárja.A programon való részvétel semmilyen előzetes ismeretet nem igényel. A programon 16 év felett bárki részt vehet. 
Előzetes regisztráció nem szükséges, de maximum 45 főt tudunk fogadni. Az esemény a Behívó színházpedagógiai programjaként valósul meg.

ISTENTELEN IFJÚSÁG – a Katona Klub előadása

Időpont: 20:00-21:10
Helyszín: Haris köz 5., próbaterem

Játsszák: Demecs Eszter, Kardos Tibor, Kecskeméti Balázs, Kovács Janka, Pável Zoé, Szabó Máté, Szabó Zsombor, Tasnádi Rozi

A Katona József Színház ifjúsági csoportja Ödön von Horváth Istentelen ifjúság című regényéből alkotta meg a történet saját verzióját. A próbafolyamat alatt a történet váza alapján improvizálva hozták létre az előadást. A darab váltakozva veti fel egy közösség és az egyén problémáit, bemutatva azok összefüggéseit is. A néző nemcsak megfigyelője, hanem aktív részese is a történéseknek, mivel többször is magának kell megtalálnia, merre nézzen, kitalálnia, hogy a meg nem nevezett emberek, ki nem mondott események, mit takarnak. Magunknak kell kijelölnünk, hol vannak a határaink, és mennyivel tudjuk kitolni azokat. Az előadás azzal is szembesít, hogy a tabuk, az elfojtások mennyire mérgezik a mindennapjaink. Ez nem egy előre megírt színdarab - az Istentelen ifjúság itt és most történik. 
14 év felett bárkit szívesen látunk, előzetes regisztráció nem szükséges, de maximum 40 főt tudunk fogadni.

Jegyárak:
– felnőtt karszalag: 3000 Ft
– diák karszalag: 2000 Ft (10 éves kortól, diákigazolvánnyal váltható)
– gyerek karszalag: 500 Ft (10 éves korig)
– nyugdíjas karszalag: 2000 Ft (nyugdíjas igazolvánnyal váltható)

szinhazak ejsz