Minden hónap első vasárnapján Mastercard Jazz Brunch című programunkon élőzenével várjuk a K:antinban azokat, akik egy finom, ráérős reggelivel szeretnék kezdeni a hét utolsó napját. November 3-án a Rafael Mario Trio érkezik.

Helyszín: K:antin
Időpont: november 3., 11-14 óra

A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a faralow.cafe@gmail.com címen lehet.

A formáció 2014 tavaszán alakult a Zeneakadémia falai között és már ezév őszétől rendszeres fellépői a budapesti jazz életnek. A trióban a zongora/billentyű, basszusgitár/szintibass, dob kap helyet. A trió saját szerzeményeket játszik, melynek stílusa nehezen behatárolható, Magyarországon egyedülálló, mivel repertoárjukban éppúgy megtalálható a balkáni nyolcados zene, mint a mai hip-hop. A trió zenéje a különböző stílusokon kívül nagy hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra. A hangzás nagyon egyedi, köszönhetően a sok stílus egybeolvadásának, valamint az effektek széleskörű kihasználásának.

2017 végén jelent meg a trió My Hope című első lemeze a Hunnia Records kiadásában, rajta csupa saját szerzeménnyel, melyeket a zenekarvezető elmondása szerint az életben megélt pozitív és negatív energiák és élethelyzetek ihlettek, s azok mondanivalóját a tagok érzelemdús improvizációval teszik még átélhetőbbé. A lemez anyagával ugyancsak 2017 decemberében a Rafael Márió Trió a krakkói Hitch on Music - Jazz Juniors nemzetközi jazz-verseny különdíját nyerte el, s 2018-ra meghívást kapott egy Benelux államokbeli koncertsorozatra is.

A zenekar tagjai:

Rafael Mário, zongora/billentyű - Rafael Mário számos hazai és külföldi versenyen vett részt. 2011-ben a Balogh Csibe Jenő országos jazz zongora verseny második helyezettje lett. 2011-ben a Jazzy dalverseny legjobb szólista díjat saját szerzeményével kapták meg. 2012-ben a Jazzy dalverseny harmadik helyezettje lett. 2014-ben beválogatták a Madein New York Jazz versenyre. 2014-ben beválogatták a 12 legjobb jazz zongorista közé egy nemzetközi versenyen Nottinghamben. 2014-telén első helyet ért el a viliniusi Nemzetközi Jazz zongora versenyen. 2017-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze díjat a Magyar Jazz Szövetség álltal.

Bartók Vince, basszusgitár/szintibass - Bartók Vince elnyerte a legjobb basszusgitáros címet a Helyfoglaló Basszusgitár Versenyen 2013-ban Miskolcon. 2014-ben első helyezést ért el jazz zenekarral Marosvásárhelyen a Nemzetközi Jazz versenyen. 2015-ben első helyezést ért el zenekarral Nemzetközi Jazz versenyen Prágában, szintén ebben az évben első helyen végzett a Magyar Jazz Szövetség által rendezett versenyen.

Hidász Tamás, dobok - Hidász Tamás elnyerte a legjobb dobos címet 2013-ban Marosvásárhelyen. 2015-ben elnyerte az első helyet a Prágai ütös versenyen. 2014-ben első helyezést ért el zenekarral Marosvásárhelyen a Nemzetközi Jazz versenyen, 2015-ben pedig második lett a Nemzetközi Jazz Versenyen Prágában.