A tavalyi évadban Trokán Nóra hosszú hónapokig járta fényképezőgépével a Katona színpadának takarását, hogy társulatunk művészeit a színpadra lépés előtti percekben megörökítse. 

Erre az egyedülálló fotósorozatra épül az idei évados kiadványunk, melynek nyomtatott változata már megtalálható a Közönségszolgálati Irodánkban. A műsorfüzet online lapozható verziója itt érhető el:

Trokán Nóra a sorozatról:

Trokan Nora 
fotó | Brozsek Niki

Régóta a fejemben volt már ez a fotótéma, amelyben mindkét szenvedélyemet, a színházat és a fényképezést ötvözhetem. A színpadra lépés előtti percek különös intimitását szerettem volna megmutatni, egy olyan nézőpontból, ahonnan csak mi láthatjuk - ez esetben ők, színészek láthatják egymást. 

DSC 0410 másolat   2018. dec. 31. 16 56 A két Korea ujraegyesitese

2019. április 6., 20:03 Szirtes Ági | Rozsdatemető 2.0 

 

2018. december 31., 16:56 | Nagy Ervin A két Korea újraegyesítése

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, azt hiszem, feltétlenül szükség volt rá, hogy én is egy vagyok közülük, hogy jól ismerjük egymást.Ennek köszönhetően tudtam úgy létezni közöttük, ők pedig a kamerám előtt, mintha a felkészülés érzékeny pillanataiban ott sem lettem volna.
 
Máté Gábor gondolatai:

Minden színész pályáján van egy éles határvonal. Ennek sajátossága – az életünk különböző szakaszainak kezdetéhez és végéhez asszociált választóvonalakkal szemben –, hogy nem egyszer, hanem esténként tucatnyi alkalommal, pályafutásunk során pedig sok ezerszer haladunk át rajta. 

Ez az a pillanat, amikor színpadra lépünk. 

Előtte még éppen feszült figyelemmel koncentrálunk, nehezebbnek gondolt sorokat ismétlünk a takarásban, kíváncsian figyeljük a többiek játékát, éppen felkerül ránk a smink, utolsókat igazítunk a jelmezünkön – civilben vagyunk. Néhány lépéssel később azonban már valaki más bőrébe bújva jelenünk meg a színpadon, magunk mögött hagyva a néhány másodperccel korábbi énünket. Ebben a kiadványban ezeket az életképeket szeretnénk nézőinknek megmutatni. Bízom abban, hogy az elkészült sorozat nemcsak a kulisszák mögötti légkörbe ad bepillantást, hanem a katonás színészek egy szokatlan, váratlan, eddig talán ismeretlen arcát is megmutatja.

A műsorfüzet összeállításában részt vettek:

Felelős kiadó: Mattyasovszky Bence
Felelős szerkesztő: Gricz István
Fotók: Trokán Nóra
Portréfotók: Süveg Áron
Design, tördelés: Báthori Róbert