Székely Kriszta első olaszországi rendezése a torinói Teatro Stabile vendégjátékaként két alkalommal, január 29-én és 30-án lesz látható a Katonában.

Írta: Anton Pavlovics Csehov

Ön azt mondja, sírtak a darabjaimon. És ezt nemcsak Ön mondja. De hát én nem azért írtam őket, hogy ilyen sírós dolog legyen belőlük. Én mást akartam. Én csak őszintén meg akartam mondani az embereknek: »Értsétek hát meg, milyen rosszul és unalmasan éltek!« Mi ezen a sírnivaló?” (A. P. Csehov)

A Ványa bácsi Csehov legszatirikusabb darabja. Vígjáték, ami időnként erőset csavar az ember szívén. Hősei olyan emberek, akik kölcsönös hazugságokkal etetik magukat és egymást, miközben szép lassan szétkopnak az idegeik a fülledt nyári hőségben. Nagy érzelmek tüzelik őket, szerelmi szenvedélyek és világmegváltó tervek, de nem képesek ezek megélésére – el megy mellettük az élet. Az előadás ennek az állapotnak a mai valóságát keresi: azt, ahogyan a jelen embere menekül a nagy érzelmek és feladatok elől, miközben vágyik rájuk, és azt, ahogyan látszólag képtelen a cselekvésre, miközben pontosan tisztában van vele, hogyan esik szét a világ körülötte.

Szereposztás:

Ványa: Paolo Pierobon
Asztrov: Ivan Alovisio
Jelena: Lucrezia Guidone
Szonya: Beatrice Vecchione
Szerebrjakov: Ivano Marescotti
Tyelegin: Franco Ravera
Marija Vasziljevna: Ariella Reggio
Marina: Federica Fabiani

Alkotók:

Díszlet: Cseh Renátó
Jelmez: Pattantyus Dóra
Fény: Pasquale Mari
Zene: Matisz Flóra
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Fordító, tolmács: Török Tamara
Rendező: Székely Kriszta