Február 22-én tartjuk a 2020-as év első premierjét a Sufniban. Az Átnevelhetetlen c., Anna Politkovszkajáról szóló monodrámát Fullajtár Andrea adja elő. Rendező: Pelsőczy Réka.

Fordította: TörökTamara és Szieberth Ádám

azatnevelhetetlen ea horvathjudit net 0498
fotó: Horváth Judit - a képre kattintva galéria nyílik

Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. Politkovszkaja utolsó munkája, az Orosz napló, 2018. végén Magyarországon is megjelent. Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt, aki hol tárgyilagosan, hol döbbenten, hol humorral és iróniával beszél az általa átéltekről és látottakról. Az darabról a 24.hu-n készült páros interjú Fullajtár Andreával és Pelsőczy Rékával. Március 1-jén az előadáshoz kapcsolódóan tartunk beszélgetést a hazai oknyomozó újságírásról 18 órától a Kantinban! A beszélgetés IDE KATTINTVA nézhető vissza. Fullajtár Andreával interjú a Magyar Narancsban itt olvasható.

Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Dramaturg: Török Tamara
Dramaturg gyakornok:Huszár Dóra
Videó: Török Marcell
Zenei vezető: Vajdai Vilmos
Fény-hang: Balázs Krisztián
Hang: Párizs Misha
Asszisztens: Hornung Gábor

Március 6-án A császár bemutatójára kerül sor a Kamrában. A Ryszard Kapuściński művei alapján készülő előadást Zsámbéki Gábor állítja színpadra.
A rendezővel L.Horváth Katalin készített interjút a Fideliora: itt olvasható.

Szereplők: Bán János, Bezerédi Zoltán, Dankó István, Dér Zsolt, Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Szacsvay László, Vizi Dávid

 PPP8312 13
fotó: Szilágyi Lenke - a képre kattintva galéria nyílik

Egy kis japán pincsi volt. Lulunak hívták. Joga volt a császári ágyban aludni. A különféle szertartások idején el-elszökött a császár térdéről, és az előkelőségek cipőjére pisilt. Az uraknak nem volt szabad megrezdülniök, semmiféle mozdulatot nem tehettek, amikor érezték a nedvességet a cipőjükben. Tisztem szerint az álldogáló uraságok között kellett járnom és letörölnöm a vizeletet a cipőjükről. Ehhez volt egy atlasz törlőrongyom. Ez volt a munkám tíz éven keresztül” – olvashatjuk Ryszard Kapuściński A császár című riportkönyvében, amely Hailé Szelasszié etióp birodalmának végnapjairól számol be.

Díszlet: Khell Csörsz
Jelmez: Szakács Györgyi
Zene: Dargay Marcell
Dramaturg: Török Tamara
Asszisztens: Tóth Judit

Interjú A császár és a Poppea megkoronázása jelmeztervezőivel, Tihanyi Ildivel és Szakács Györgyivel a deszkavizio.hu-n ITT.

Ezt követően, március 7-én Székely Kriszta rendezésében mutatjuk be a Poppea megkoronázását a nagyszínpadon.
Írta: Claudio Monteverdi – Dinyés Dániel – Závada Péter – Szabó-Székely Ármin

Szereplők: Pálmai Anna, Rajkai Zoltán, Nagy Ervin, Jordán Adél, Kiss András m.v. / Cseh Antal m.v., Csoma Judit m.v., Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Kiss Eszter, Samudovszky Adrián e.h.

GALÉRIA ITT - Horváth Judit képei

nyílt próba

Készítette: Kazimir Annamari

Néró akarja Poppeát. A császárt nem lehet visszautasítani. Mindenkin és mindenen átgázol, hogy a kétes hírű nőt maga mellett tartsa. Senki nem korlátozhatja az akaratát. Poppea meglátja a helyzetben a lehetőséget: császárnő akar lenni. És egyetlen túlkapás száz másiknak nyit utat. Monteverdi háromszáznyolcvan éves operája és a most készült átirat is ezt a kérdést teszi fel: Mi az a kiismerhetetlen, különös erő, ami egymás felé hajtja az embereket? Omnia vincit amor. 
Páros interjú Dinyés Dániellel és Szabó-Székely Árminnal a papageno.hu-n.

Látvány: Balázs Juli
Jelmez: Tihanyi Ildi
Konzulens: Orbán Eszter
Dalszöveg: Závada Péter
Dramaturg/Szövegkönyv: Szabó-Székely Ármin
Zenei vezető/hangszerelés: Dinyés Dániel
Súgó: Fejes Vera
Ügyelő: Héricz Anna
Asszisztens: Tiwald György