Nyáron két különösen izgalmas tematikával várjuk az alkotni vágyó 8-14 éves gyerekeket.

A 8-12 éveseknek a színházi háttérszakmákról mesélünk és a jelmeztervezés titkairól, a kicsit nagyobbaknak – 10-14 éves korig – pedig Marie Antoinette életéről. 

Táboraink 9-16 óráig tartanak, helyszín a Katona József Színház Haris közben lévő próbaterme, ebéd egy közeli étteremben. Levegőzés, pihenő a Károlyi kertben.

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, a feladatok egymásra épülnek, különböző szinteken lehet megoldani őket, úgy vannak kitalálva, hogy a legkisebbek is örömüket lelik benne, és a nagyobbaknak is kihívást jelent. Mai divatos szóval élve ez a hét kompetencia alapú tanulás jegyében telik. Az információt, amivel a gyerekek találkoznak, azonnal feldolgozzuk, beépítjük a feladatokba. Szándékaink szerint fejlődik a finom-motorikájuk, esztétikai érzékük, színérzékük, a szókincsük, csoportban és önállóan is dolgoznak, és ami a legfontosabb végig visznek egy tervet az ötlettől a megvalósulásig.

Cím: V. kerület, Haris köz 5. félemelet
Táborvezető: Földi Andrea jelmeztervező
Amennyiben további kérdése lenne: kreatour@kreatour.hu

Mindkét típusú tábor létszámát 14-14 főben maximalizáltuk.

A táborok ára: 46.900 Ft, amely tartalmazza az eszközöket, anyagokat és az ebédet. A jelentkezési űrlap kitöltése után küldjük a díjbekérőt. A jelentkezés csak a részvételi díj befizetése után végleges, a tábort a befizetések sorrendjében töltjük. A tábor kezdete előtti héten még érkezik egy emlékeztető e-mail, melyhez mellékeljük a részvételhez törvényileg kötelező egészségügyi nyilatkozatot, amit az első napon reggel kérünk majd kinyomtatva, kitöltve, aláírva.

Jelmeztitkok tábor (8-12 éveseknek)

2022. július 11-15 és 18-22-ig (mindkét héten ugyanaz a tematika)

A tematika a jelmez, az öltözködés-, a viselettörténet témakörére épül. A gyerekek megismerkednek a főbb textilfajtákkal, képzeletbeli világ körüli útra indulnak, hogy szemügyre vegyék más földrészek, népek viseletét, furcsa öltözködési szokásait. Vajon mit viseltek egy 19. századi bálban és mit jelenthet a kámvás rokolya, vagy a fardagály? Természetesen a színfalak mögött is körülnézünk, a színpadon, a jelmezraktárban, a kellékesnél, az öltözőkben. A gyerekek a hét folyamán korabeli báli ruhát terveznek, kalaposkodnak, tütüt és velencei maszkot készítenek. 

Jelmeztitkok 1

A rajzokon és a kollázsokon kívül a gyerekek a következő dolgokat készítik és viszik magukkal az utolsó nap:
- 19. századi papírbaba, báli ruhába öltöztetve
- velencei maszk
- egy 18. századi kalap papírból
- tütü

Kérjük, hogy az egy családból, vagy közösen érkező gyerekekre is külön jelentkezési lapot töltsenek ki!
A kitöltéshez kattintson ide: JELENTKEZÉSI LAP

Marie Antoinette, a trendi királyné tábor (10-14 éveseknek)

2022. július 25-29-ig és augusztus 1-5-ig (mindkét héten ugyanaz a tematika)

Ezen a nyáron a Katona József Színház próbatermébe beköltözik a 18. század második felének párizsi hangulata, a könnyedség, a báj, a kellem, a rokokó stílus.

A résztvevő gyerekek megismerkednek a természetes anyagok fajtáival, amiből akkoriban az arisztokraták ruhái készültek, maguk is terveznek és elkészítenek egy kis rokokó utazóbabát, jelmezt terveznek Mozart egyik figurájának és még a parókakészítés rejtelmeibe is belekóstolnak.
Legfőbb témáink a 18. századi Versailles élete, a kastély szobái, a francia etikett, Marie Antoinette hóbortjai, divatügyi minisztere.
Vajon milyen lehetett egy királyné napja? És vajon hogyan zajlott az élet a közintézményekben (templom, színház) nyilvános WC nélkül? Hogy néz ki egy selyemhernyó? Miért jártak a férfiak magassarkú cipőben? Ilyen és hasonló izgalmas kérdésekre keressük a választ…

Marie Antoinette

A tábor hetében készülő „művek”:
-mintakönyv: rajzokkal és a gyerekek által készített öltésmintákkal, és a heti témáinkat érintő lapokkal
- rokokó ruha egy kis próbababán (varrás kézzel)
- 3D-s jelmezterv + paróka

Kérjük, hogy az egy családból, vagy közösen érkező gyerekekre is külön jelentkezési lapot töltsenek ki!
A kitöltéshez kattintson ide: JELENTKEZÉSI LAP