Következő alkalom: December 12., 15 óra, K:antin
Téma: Sport, élsport, tömegsport, sportpolitika
A beszélgetés résztvevői: Faludi Viktória, tanácsadó szakpszichológus, krízisterapeuta, a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron mentális felkészítője, Hrutka János, 24-szeres válogatott labdarúgó, szakkommentátor, újságíró, Illés Fanni, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok paraúszó
Moderátor: Csepelyi Adrienn
Jegyek ITT válthatók 

A részvétel diákigazolvánnyal ingyenes, de regisztrációhoz kötöttaz edu@katonaszinhaz.hu email címen! Felnőttek 1500 Ft-ért válthatnak belépőt, vagy 5000 Ft-ért támogatói jegyet.


Illés Fanni, Faludi Viktória és Hrutka János gondolatai - készítette: Koltay Dorottya Szonja

Az eseményt követően 17 órától a témát továbbgondoló workshopot is tartunk.
A workshopra középiskolás és egyetemista (korú) fiatalok jelentkezését várjuk az edu@katonaszinhaz.hu címen. A részvétel ingyenes, de csak a regisztrált érdeklődőket tudjuk fogadni, a maximum létszám 25 fő.

K:özéletbevágó címen indított közéleti szabadegyetemet 2021 őszén a Katona József Színház és a Behívó. A sorozat célja, hogy különböző közéleti, társadalmi kérdéseket járjunk körül, rövid előadások és a résztvevők számára is nyitott beszélgetések formájában úgy, hogy valódi párbeszéd alakulhasson ki. Fő célközönségünk a mai középiskolások, egyetemisták és a fiatal felnőttek azon köre, akik a rendszerváltáskor még nem éltek vagy egészen kicsi gyerekek voltak, így lényegében kész narratívákat kaptak kézhez.

A negyedik, klímaváltozásról szóló beszélgetés itt nézhető vissza:


A harmadik, kultúrpolitikáról szóló beszélgetés itt nézhető vissza. Technikai okok miatt az eleje: itt.

A családról szóló második beszélgetés itt nézhető vissza:

Az első, közéletről szóló alkalom felvétele itt nézhető vissza:

Elsősorban a fiatalabb - most gimnáziumba, egyetemre járó - generáció számára szeretnénk lehetőséget teremteni a találkozásra, beszélgetésre, de hangsúlyozzuk, hogy a programsorozat minden érdeklődő számára nyitott lesz! Célunk a különböző korosztályok közötti párbeszédre és vitára is lehetőséget teremteni. 

Havi egy vagy két előadás+beszélgetés jellegű programot tervezünk, amiket egy kisebb létszámú, színházi gyakorlat-alapú workshop egészít majd ki. A beszélgetéseket Sipos Balázs és Csepelyi Adrienn felváltva vezeti, három-négy meghívott vendég részvételével.

A programokat széles körben hirdetjük meg, bevonva és meghívva középiskolásokat, egyetemistákat, szakkollégiumokat, civil szervezeteket, ifjúsági szervezeteket.

További tervezett témák: oktatás, új politikai irányok: új jobboldali, új baloldali irányok, média, szociálpolitika, kisebbségpolitika, szolidáris gazdaság: a munka jellegének és szerepének változása