v f
Hírek, Aktualitások

Minden hónap első vasárnapján Mastercard Jazz Brunch című programunkon élőzenével várjuk a K:antinban azokat, akik egy finom, ráérős reggelivel szeretnék kezdeni a hét utolsó napját.  Június 4-én a Mario Rafael Trio érkezik.

A Mario Rafael Trio 2014 tavaszán alakult a Zeneakadémia falai között és már ezév őszétől rendszeres fellépői a budapesti jazz életnek. A trióban a zongora/billentyű, basszusgitár/szintibass, dob kap helyet. A trió saját szerzeményeket játszik, melynek stílusa nehezen behatárolható, Magyarországon egyedülálló, mivel repertoárjukban éppúgy megtalálható a balkáni nyolcados zene, mint a mai hip-hop. A trió zenéje a különböző stílusokon kívül nagy hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra. A hangzás nagyon egyedi, köszönhetően a sok stílus egybeolvadásának, valamint az effektek széleskörű kihasználásának.

A zenekar életének egyik legfontosabb mérföldköve a Billy Cobham előzenekaraként tett fellépése a Get Closer Jazz Fesztiválon.

mario rafael trio

Koncertreferenciák: Budapest Jazz Club, Művészetek Palotája, Opus Jazz Club, IF Café, MOM Kultúrális Központ, New Orleans Music Club, Szimpla Kert, Debreceni Jazz Fesztivál, A38

A zenekar tagjai:

Rafael Mário, zongora/billentyű - Rafael Mário számos hazai és külföldi versenyen vett részt. 2011-ben a Balogh Csibe Jenő országos jazz zongora verseny II. helyezettje lett. 2011-ben a Jazzy dalverseny legjobb szólista díjat saját szerzeményével kapták meg. 2012-ben a Jazzy dalverseny III. helyezettje lett. 2014-ben beválogatták a Madein New York Jazz versenyre. 2014-ben beválogatták a 12 legjobb jazz zongorista közé egy nemzetközi versenyen Nottinghamben. 2014-telén I. helyezetet ért el a viliniusi Nemzetközi Jazz zongora versenyen. 2017-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze díjat a Magyar Jazz Szövetség álltal.

Bartók Vince, basszusgitár/szintibass - Bartók Vince elnyerte a legjobb basszusgitáros címet a Helyfoglaló Basszusgitár Versenyen 2013-ban Miskolcon. 2014-ben I. helyezést ért el jazz zenekarral Marosvásárhelyen Nemzetközi Jazz versenyen. 2015-ben I. helyezést ért el jazz zenekarral Nemzetközi Jazz versenyen Prágában, szintén ebben az évben első helyen végzett a Magyar Jazz Szövetség által rendezett versenyen.

Hidász Tamás, dobok - Hidász Tamás elnyerte a legjobb dobos címet 2013-ban Marosvásárhelyen. 2015-ben elnyerte az első helyet a Prágai ütös versenyen. 2014-ben I. helyezést ért el jazz zenekarral Marosvásárhelyen Nemzetközi Jazz versenyen. 2015-ben I. helyezést ért el jazz zenekarral Nemzetközi Jazz versenyen Prágában.

https://youtu.be/jQgDQGOGCDo

https://soundcloud.com/rafael-m-rio-1/26-2-by-john-coltrane-mario-rafael-trio

Helyszín: K:antin
Időpont: június 4., vasárnap, 11-14 óra

A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a kantin@katonaszinhaz.hu címen lehet.


Hírlevél

 

AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

Ajándékozzon kultúrát!

KÉRJÜK, SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL TÁMOGASSA SZÍNHÁZUNK MŰVÉSZI MUNKÁJÁT!
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT.

ADÓSZÁM: 23395761-2-41

CSAPATJÁTÉKszucs hegy


PÁRTOLÓ, TÁMOGATÓ, MECÉNÁS

VÁSÁRLÁS ÉS BEJELENTKEZÉSVideók


TÖRÖK TAMARA - dramaturg, műfordító

Ithaka
Ürgék
Ürgék - nyílt próba
Ithaka - nyílt próba
Széljegy
Csehov: Pipogya nő - felolvassa: Zsámbéki Gábor
Miskin herceg
Berlin, Alexanderplatz nyílt próba
Balázs Krisztián a Sufni műszaki felelőse
Holt lelkek
Minden kombi cirkó, de nem minde cirkó bojler
Így készül az Ascher Tamás Háromszéken
Minden kombi cirkó.. - nyílt próba
Schőn Edina - K:önyv és Bolt
Gyerekhang program a Katonában
Szacsvay 70!
Háztűznéző
Munkavégzés során nem biztonságos
Radnai Annamária - dramaturg 

További videók