A Tamási Áron Színház társulata május 5-én játssza színházunkban nagysikerű Hamlet-adaptációját. Bocsárdi László rendezése az értelmezés nagy kalandja, mely a hamleti ráébredés és felelősség kérdéseit feszegeti, látomásos, érzelmekkel teli módon.

A Hamlet a drámairodalom egyik legismertebb tragédiája, a műnek rengeteg feldolgozása született. Első ránézésre hatalmi harcokról, szerelemről, árulásról, bosszúról szól, ám mint minden sokrétegű, gazdag szöveg esetében, az egymásra épülő és egybecsengő motívumok itt is végtelen perspektívát adnak a cselekménynek: az apa–fiú kapcsolat, a megöröklés kérdése, az incesztus, a szerelem és barátság problematikája különböző szálakon fut végig a történeten és a szereplők sorsán.

A Gyulai Várszínház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház eredetileg szabadtéri színpadra tervezett közös produkciót tavaly július 7-én mutatták be Gyulán, Sepsiszentgyörgyön pedig december 18-án. A darabot a Román Színházi Szövetség öt kategóriában jelölte UNITER-díjra: Legjobb előadás, Legjobb rendező (Bocsárdi László), Legjobb férfi főszereplő (Mátray László), Legjobb férfi mellékszereplő (Pálffy Tibor), Legjobb díszlettervező (Bartha József). 

hamlet-35622
fotó: Barabás Zsolt | további fotók az előadásból
 

Hamlet Mátray László
Claudius Pálffy Tibor
Polonius Szakács László
Gertrud D. Albu Annamária
Ophelia Benedek Ágnes
Laertes Kolcsár József
Horatio  Kónya-Ütő Bence
Szellem Nemes Levente
Rosencrantz Nagy Alfréd/Derzsi Dezső
Guildenstern Diószegi Attila
I. sírásó Gajzágó Zsuzsa
II. sírásó Erdei Gábor
   

Rendező

Bocsárdi László 

Az előadás hossza kb. 3 óra 10 perc, egy szünettel.

Az előadásra jegyek Közönségszolgálati Irodánkban vagy weboldalunkon erre a linkre kattintva vásárolhatók meg.

Rútul elfajzott világ - Népszava - Bóta Gábor