Moszkva-Peking TranszszimfóniaÍrta: Kárpáti Péter

 

"Moszkvában, itt kezdődik a sín. Tedd rá a füled! Ha jól fülelsz, hallod, ahogy a túlsó végén zúg a Csendes-óceán. Gyertek, szálljatok föl! Nyolcvanhét városon fogunk keresztül robogni, átszelünk tizenhat óriási folyót, hét időzónán vágtatunk át, és közben elúszik mellettünk a sztyeppe, a tajga, a mocsarak, a lápok, a földgolyó dübörögve elfordul alattunk..."

2017 májusában magyar-német színházi idegenlégiósokkal felszálltunk a transzszibériai expresszre. Az egész Bodó Viktor ötlete és mániája volt, de hazatértünk után a darab megírásához szabad kezet adott. Frankfurtban volt az ősbemutató. Másfél jelenetet Vennegyikt Jerofejev Moszkva-Petuskijából loptam, de azonkívül minden egyes szó elhangzott a vonaton, és minden megtörtént - minden, csak nem úgy. Valahol Novoszibirszk és a Bajkál-tó között az ember idegei csattogva szétszakadnak, és a képzelet elszabadul. A darab műfaja: dokumentumabszurd. 

                                                                                      Kárpáti Péter

Szereplők


Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Fekete ErnőKeresztes Tamás, Kiss Eszter, Rajkai ZoltánPálmai Anna, Pálos Hanna, Pelsőczy Réka, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Gloviczki Bernát e.h. és más egyetemi hallgatók

Alkotók

Látvány Zeke Edit
Súgó Boncza Anita
Ügyelő Héricz Anna
Asszisztens Hornung Gábor
Rendező      Novák Eszter
 

Következő előadások
Bemutató
2022. május 14.

Az előadás hossza

Kritikák


Sajtó


Videó