Moszkva-Peking TranszszimfóniaÍrta: Kárpáti Péter

 

"Moszkvában, itt kezdődik a sín. Tedd rá a füled! Ha jól fülelsz, hallod, ahogy a túlsó végén zúg a Csendes-óceán. Gyertek, szálljatok föl! Nyolcvanhét városon fogunk keresztül robogni, átszelünk tizenhat óriási folyót, hét időzónán vágtatunk át, és közben elúszik mellettünk a sztyeppe, a tajga, a mocsarak, a lápok, a földgolyó dübörögve elfordul alattunk..."

2017 májusában magyar-német színházi idegenlégiósokkal felszálltunk a transzszibériai expresszre. Az egész Bodó Viktor ötlete és mániája volt, de hazatértünk után a darab megírásához szabad kezet adott. Frankfurtban volt az ősbemutató. Másfél jelenetet Vennegyikt Jerofejev Moszkva-Petuskijából loptam, de azonkívül minden egyes szó elhangzott a vonaton, és minden megtörtént - minden, csak nem úgy. Valahol Novoszibirszk és a Bajkál-tó között az ember idegei csattogva szétszakadnak, és a képzelet elszabadul. A darab műfaja: dokumentumabszurd. 

                                                                                      Kárpáti Péter

Szereplők


Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Fekete Ernő, Keresztes Tamás, Kocsis Gergely, Pelsőczy Réka, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Kenéz Ágoston e.h., Rohonyi Barnabás e.h., Samudovszky Adrián e.h., Váradi Gergely e.h., Veszelovszki Janka e.h.

Alkotók

Díszlet Bagossy Levente
Jelmez Zeke Edit
Rendező      Novák Eszter


 

Következő előadások
Bemutató
2021. május 15.

Az előadás hossza

Kritikák


Sajtó


Videó