A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. A Projekt kategória díja olyan figyelemreméltó együttműködésnek ítélhető, amelynél a sikert elsősorban nem a befektetett pénz összege határozta meg, hanem az együttműködők erőforrásainak újszerű felhasználása mindkét fél számára előnyös módon.

A díjátadtón Máté Gábor, a Katona igazgatója elmondta: „K:antin kártyás kávézónk  - ahol az előadások idejét kivéve csak bankkártyával lehetséges a fizetés - a Katona József Színház részeként, de egyben önállóan is működik: a tavaly őszi induláskor a szándékunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt, ahová egész nap érdemes betérni, valami újat, mást ad – eltér a megszokottól. Látogatóink az elmúlt hónapokban így a finom sütemények és kávé mellett rengeteg új programmal találkozhattak a K:antinban és előcsarnokunkban: Katona+ sorozatunkban felolvasóestekkel, borkóstolóval, jazzkoncertekkel, hétvégi gyerekprogramokkal vártuk és várjuk a jövőben is az érdeklődőket. Örömmel látjuk, hogy közönségünk egyre inkább belakja az új teret. A K:antin megnyitása óta pedig - többek között az új előcsarnokunknak is köszönhetően - színházunk látogatottsága is növekedett, az elmúlt félévben minden hónapban 5-10 százalékkal haladta meg, az előző év azonos időszakát.”

kantin borest 600

Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója kiemelte: „Kártyatársaságunk számára az innováció központi kérdés. Termékeink megkönnyítik, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a mindennapokat, legyen szó bevásárlásról, utazásról, vagy akár vállalkozások üzemeltetéséről és persze pénzügyeink tudatos intézéséről. A Katona József Színház mindig is igyekezett nem csak művészi területen, hanem működésében és szolgáltatásaiban is új és korszerű megoldásokat alkalmazni.