Az októberi első alkalom után folytatjuk különleges sorozatunkat Dob és tánc címmel, Sáry László vezetésével. Az egyedülálló kísérlet októbertől áprilisig havonta egy-egy előadás során mutatja be egy kortárs zenei darab megszületését. A “próbák” – melyek maguk is teljes értékű előadások – során a Katona művészei olyan különleges, összművészeti produkciót mutatnak be, mely szellemiségében, játékosságában, zeneiségében vagy technikai megoldásaiban szorosan kapcsolódik Weöres Sándor életművéhez és költői gondolkodásához. A Dob és tánc novemberben 29-én, decemberben pedig 23-án látható.

Különleges estéket ígér Láng Annamária vendégjátéka A nagyvárosok Máriája címmel, Rába Roland rendezésében. “A Nagyvárosok Máriája egy olyan prostituált története, aki a züllött városban a maga szélsőséges életszeretetével, szertelen, fura megnyilvánulásaival különleges alakja az éjszakai életnek. Számára minden rossz egy kis hazugsággal, egy kis konfabulációval jóra, sőt örömre fordítható. Magányát és kiszolgáltatottságát boldogsággá színezi. Mindezt csodálatosan ellenpontozza Piazzolla melankolikus, szívet tépő zenéje” – mondta az előadásról a főszereplő. Az előadás háromszor látható a Sufniban (december 12-14.).

Decemberben két előadásunktól búcsúzunk: az Anamnesis 12-én, a Virágos Magyarország pedig 22-én látható utoljára.

Természetesen novemberben és decemberben valamennyi új bemutatónk (A két Korea újraegyesítéseM/SPetra von Kant) többször látható.

aketkorea probafoto 600
A két Korea újraegyesítése - próbafotó | fotó: Dömölky Dániel

Két sufnis produkciónk is külföldi vendégjátékra kapott meghívást: novemberben az Egy komcsi nyanya vagyok! Nagyváradon, a Szép napok pedig Stuttgartban vendégszerepel.

Havi műsoraink és a jegyvásárlás az alábbi linkekre kattintva található:
- október
- november
- december


További információ:

Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor u. 6.
Telefon: 266-5200, 317-4061
E-mail: szervezes@katonaszinhaz.hu