teatrul 750

Marcel Iureş korábban olyan nagyjátékfilmekben szerepelt, mint a Mission: Impossible, az Interjú a vámpírral, A karib tenger kalózai: a világ végén, de a Bruce Willis főszereplésével készült Hart háborújában és Bruce Hunt ismert horrorjában, A barlang-ban is remek alakításokat nyújtott.

George Mihăiţă nem először jár a Katonában: 2008-ban a Budapesti Román Kulturális Intézet november 20-án és 21-én két különböző előadással üdvözölte a bukaresti Komédia Színházat, ezek közül az egyik Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A revizor című műve volt, melyet Horaţiu Mălăele rendezett. George Mihăiţă akkor Anton Antonovics Szkvoznyik-Dmuhanovszkij, a polgármester szerepében lépett színpadra. Mihăiţă A helyszíni szemle, a Csillag születik, A nap embere filmekben nyújtott emlékezetes alakítást, legutóbb Silviu Purcarete filmjében, a Valahol Palilulában játszott. Purcarete is kötődik színházunkhoz, ugyanis 2005-ben ő állította nálunk színpadra a Troilus és Cressida című Shakespeare klasszikust.

A rendező, Alexandru Dabija a tavalyi Madách International Theatre Meeting (MITEM) keretén belül Ion Luca Caragiale: Két sorsjegy című darabjával vendégeskedett Magyarországon, melyet eredetileg a bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Színházban mutattak be.

"A Hát akkor miről is beszélünk? saját életünkről mesél szomorú iróniával. Egy kulturális értékekből építkező, eseményszámba menő előadás.”

Ileana Lucaciu

Az előadás ősbemutatóját 2014. április 3-án tartották a Teatrul Act-ban, és hatalmas siker övezte mind a közönség mind a szakma részéről.

A vendégjátékot magyar felirattal tekinthetik meg nézőink. Az előadás hossza 1 óra 20 perc, szünet nélkül.

Az előadásra jegyek weboldalunkon és Közönségszolgálati Irodánkban megvásárolhatók.