Ahogyan a víz tükrözi az arcot

Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Jegyár: 1900 Forint   Jegyvásárlás

Ismeretlen barátok társasága, avagy Piknik egy japán szőnyegen

Egy olyan előadás, amely elutasítja, hogy meghatározható legyen. Nem dokumentumszínház, bár az előadás kiindulópontját az Osonó és az Ecou fiataljainak egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. Ennek következtében az Ismeretlen barátok társasága című produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

Jegyár: 1000 Forint  Jegyvásárlás 

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely egy olyan független alternatív színház, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, a társulat oktatási és szociális projekteket hoz létre fiatalok és felnőttek számára annak érdekében, hogy felelős emberként keressék meg helyüket a társadalomban.

Előadásaikat mind a világ nagyvárosaiban, Bangkoktól Hamburgig, mind Erdély számos településén bemutatták már, különös tekintettel a szórványtelepülésekre. Társulatuk 30 hazai és nemzetközi díjat tudhat magáénak. Egyik legutóbbi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály közösségi díja, amelyet az elmúlt évek kimagasló kulturális tevékenységéért kapott meg az Osonó.

A független társulat állandó tagjai mellett, ebben a színházműhelyben próbálhatják ki magukat a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának és a Művészeti Népiskola színészosztályának diákjai is.

Az Osonó Színházműhely alapítója és vezetője 1993- 1999 között: Salamon András. A csapat vezetője 1999-től: Fazakas Misi.