v f English
2012. március 29.

Woyzeck: videóklip forgott a Katonában

A háromperces klip az előadásban is hallható All the World is Green című dalt dolgozza fel a Woyzeck-et játszó Keresztes Tamás és a feleségét alakító Jordán Adél, valamint a produkcióban játszó zenészek előadásában. Az andalító, meditatív hangulatú számot Tom Waits és Kathleen Brennan jegyzi.

Az All the World is Green eredetileg Robert Wilson 2000-ben bemutatott Woyzeck-verziójához írták,  ezt követően pedig az előadásban hallható több más számmal együtt a 2002-es Blood Money című albumon jelent meg.A videóklipet, mely először at [origo]-n volt látható, Dankó István rendezte, az operatőr Tausz Gábor, a vágás pedig Duszka Péter munkája. A felvétel a színházban készült. A készítők igyekeztek lehetőség szerint az előadás hangulatához igazítani a felvételt; a fekete-fehér képek jelentős részét fejre szerelhető kamerával vették fel, ezzel egy egyedi, különleges képi világ jött létre. A forgatáson készült werkfotók ezen itt megtekinthetők.

Katona+

Sorozatunkban felnőtt- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, felolvasóestekkel és rengeteg egyéb eseménnyel várjuk nézőinket előcsarnokunkban és a K:antin kávézóban.

Takátsy Péter

Kovács Lehel
Pálmai Anna

Pálmai Anna

Szacsvay
László

Szacsvay László

Következő előadások

Fényevők
január 25./Katona
Heldenplatz
január 26./Kamra
Godot-ra várva
január 26./Katona
Mennyekbe vágtató prolibusz
január 26./SUFNI
Abigail bulija
január 27./Kamra
Kurázsi mama és gyermekei
január 27./Katona
Ahol a farkas is jó
január 28./Kamra
Fényevők
január 28./Katona
A borbély
január 28./Kossuth L. u. 18.
Vörös
január 29./Kamra
Illaberek
január 29./Katona