v f
Társulat

Székely Kriszta

Budapesten született, klasszikus balett szakon végezte tanulmányait, ezután Ázsiában töltött négy évet, ez idő alatt különböző projektekben vett részt. Miután visszatért Budapestre, felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakának mesterképzésére. Gyakorlati ideje alatt a Katonában rendezett. Székely Kriszta képviselte a Katonát a stockholmi Bergman Fesztiválon, gyakorlati ideje alatt rendezte Samuel Beckett Szép napok című darabját, diplomarendezése pedig Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant című előadása volt.

Művészi munkájának alapfeltétele a színészek és a kreatív csoport kiváló együttműködése és a politikailag fontos témák előtérbe helyezése – úgy mint a nők helyzete a társadalomban és a történelmi emlékezet. Diplomaszerzése után a Katona József Színházhoz szerződött rendezőként a 2015/2016-os évadtól.

2017-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb rendezésért járó díját kapta a Nóra - karácsony Helmeréknél című produkciónkért.

Korábbi szerepei a Katonában

Ibsen: A nép ellensége - TV-operatőr

Rendezései a Katonában

Beckett: Szép napok; Fassbinder: Petra von Kant; Simon Stephens: Harper Regan; Henrik Ibsen: Nóra - karácsony Helmeréknél; Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör; Ithaka

 

SzekelyKriszta WEB
Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben