Vékes Csaba rendező első filmjének vetítése szeptember 16-án 0:00-tól a Katona József Színház színészeivel. A Filmalap inkubátorprogramjának nyertes pályázatából készült film producere Herendi Gábor és Fancsikai Péter.A Hetedik alabárdos egy karriertörténet, amelyben egy mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből egy teátrum vezető rendezőjévé válik, és nem csak a saját álmaiért, hanem az egész társulatért kezd küzdenie. A napjaink színházi világában játszódó szatírát a színház természetéből fakadóan olykor szürreális elemek gazdagítják.

20170904hetedik alabardos hetedik alabardos nagy ervin banki gergely 1024x576

A főszerepben a Mi kis falunkból, a Brazilokból illetve a Fekete keféből ismert Bánki Gergely testesíti majd meg a baleknak nézett Kósa Mikit. A filmben szerepel Bezerédi Zoltán, Nagy Ervin, Sárközi-Nagy Ilona, Ujlaki Dénes és Pálos Hanna. A film producere Herendi Gábor, a Valami Amerika rendezője.
A Hetedik alabárdos világpremierje szeptember 2-án lesz a Montreali World Filmfesztiválon

A filmvetítés után Nyáry Krisztián vezetésével beszélget Bánki Gergely, Nagy Ervin, Mohai Tamás, Bezerédi Zoltán, Sárközi-Nagy Ilona, Ujlaki Dénes, Herendi Gábor és Vékes Csaba.