A Mastercard és a Katona József Színház nyáron indított zöld sorozatának legújabb videójában Herbert és Günther visszatér, hogy a színházi évadkezdés kapcsán felhívja a nézők figyelmét arra, hogy hogyan lehet környezettudatosan színházba járni. A zöld tippek bemutatásában Pálmai Anna, a Katona színésznője segített volna, ha a nyelvi akadályok és félreértések sorozata nem hiúsítja meg Herbert és Günther küldetését.

 

2. rész - Zöld tippek a színházlátogatáshoz:

 

Ugyan nekik nem sikerült maradéktalanul megmutatni, hogy milyen is a ökotudatos színházlátogatás, azonban az alábbi tippeket követve nézőként is figyelhetünk a környezetünkre:

· Amikor színházba megyünk, autó helyett válasszunk más közlekedési módokat: menjünk gyalog, tömegközlekedéssel, közösségi vagy saját biciklivel, rollerrel. Nem csak a nehézkes parkolást kerüljük el ezzel, de a használatuk is kevésbé környezetszennyező.

· Az online vásárolt jegyet ne nyomtassuk ki, hanem telefonra, tabletre töltsük le és azon mutassuk be a belépéshez szükséges információt - jellemzően vonalkódot vagy QR-kódot -, így kevesebb papírt használunk fel.

· Kártyás vásárláskor jelezzük, hogy ne nyomtassák ki a bizonylat vásárlói példányát. Számos bankkártya terminálon van erre lehetőség, így nem nyomtatnak fölöslegesen olyan papírcetliket, amit utána azonnal kidobunk.

· A büfében kerüljük a műanyag csomagolású ételeket, italokat. Az üdítőhöz ne kérjünk szívószálat, poharat.

· Használjuk a közönségforgalmi terekben kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőket. A papírhulladékot, illetve a fém- és műanyaghulladékot külön szemetesekben gyűjtjük. Az üdítők üvegpalackjait ne dobjuk ki, hagyjuk a büfében, előcsarnokban. Ezeket a büfé dolgozói gyűjtik össze és a szállíttatják el újrafelhasználásra.

 

A sorozat első részét, ami az ökotudatos nyaraláshoz ad tanácsokat, itt lehet megnézni:

 

1. rész - Zöld tippek a nyaraláshoz: