Csinibaba Táncdalfesztivál jegyvásárlás  


KEZDÉS: 19:20-kor

Május 21-én rendezzük meg a Budapest Park és a Katona József Színház egyszeri és megismételhetetlen közös műsorát. A rendhagyó, kísérleti produkció ugyanis a koncert és a színház fúziójából jön létre, amelynek gerincét a Csinibaba című film betétdalai, illetve a hatvanas évek táncdalfesztiváljainak örökzöld slágerei adják. Az egyedülálló esemény a Mastercard támogatásával valósul meg.

BPP csinibaba 2023 Final másolata


A Katona József Színház társulata fennállásának 40. évfordulója alkalmából egészen új vizekre evez, és belekóstol a koncertek világába. A Vajdai Vilmos rendezésében, Schnabel Zita látványtervei és Giliga Ilka stylist elképzelései alapján megvalósuló élőzenei műsor lényege, hogy a Katona társulata olyan, a Parkban is gyakran megforduló vendégénekesekkel kiegészülve, mint Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoli (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz), Jónás Vera (Jónás Vera Experiment), Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol) hívja életre a hatvanas évek táncdalfesztiváljait - különös tekintettel az 1967-es ikonikus eseményre - egy játékos koncert-show keretein belül. A produkcióban közreműködik Nagy Ervin & Thuróczy Szabolcs is.
A műsor összes fellépője és alkotója a lap alján olvasható.


Máté Gábor,
 a Katona József Színház igazgatója elmondta:

“Az ötlet, hogy a Katona társulata, kedvenc hazai zenészeikkel kiegészülve, a legkedveltebb fővárosi koncerthelyszín színpadára lépjen, 2022 tavaszán, kommunikációs kolléganőnk, Kazimir Annamari felvetésére született. Szerettük volna, hogy a színház 40. évfordulóján művészeink tehetségét és sokoldalúságát minél szélesebb körben, egy eddig ismeretlen terepen is megismerhesse a közönség. Erre a Budapest Parknál alkalmasabb helyszínt nem is találhattunk volna. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a társulatot folyamatosan érjék új, inspiráló impulzusok, friss energiák, így természetes volt, hogy örömmel fogadtam a javaslatot, ahogy a színészek is. Hálásak vagyunk, hogy a Budapest Park az első perctől nyitottan és lelkesen állt a közös produkció gondolatához és nagyban segíti annak megvalósulását.”

A színház és a koncertek fúziójában létrejövő műsor célja, hogy az egymással színpadon ritkán találkozó művészek közös erővel létrehozzanak valamit, ami még nem volt, és a különböző területeken alkotó előadók kimozdítsák egymást és saját magukat is a komfortzónájukból. 

A Budapest Park igazgatója, Pálffy András így mesél az eseményről:

“Régi álmunk, hogy a színházat mint műfajt behozzuk a Budapest Parkba, és a zenerajongó, de a színház világát kevésbé ismerő közönséggel is megszerettessük ezt a művészeti ágat, a mindkét műfajt egyaránt kedvelő vendégeinknek pedig újfajta megközelítést mutassunk be. Úgy gondoljuk, a Park egyfajta hidat tud képezni az élőzenei és a színházi világ közt. A zenészekkel ápolt jó kapcsolatainkat is bevetettük, akik felkérésünkre lelkesen csatlakoztak a projekthez. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sok más mellett ilyen módon is részt vehetünk a koncert létrejöttében, és így is gratulálhatunk a katonások munkájához, elmúlt negyven évükhöz!”

Az este gerincét a Csinibaba egyes dalai és a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. Ebben segítségünkre lesz a Meggyes Ádám vezette különleges felállású, több mint húszfős kísérőzenekar, a Nart Orchestra. Ádámot legtöbben az Irie Maffia trombitásaként vagy a Fővárosi Rapcirkusz alappilléreként ismerhetik, de számtalan szimfonikus és kortárs előadás zenéje fűződik a nevéhez. A fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített zenekar magja: Dési Tamás "Guba" - dob, Szekér Ádám - gitár, Matus Péter - basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás - billentyűk (Kéknyúl).

A különleges koncertműsor támogatója a Mastercard, akik örömmel csatlakoztak a projekthez.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mind a Katona József Színházzal, mind a Budapest Parkkal hosszú ideje partnerek vagyunk. Ez a mostani Táncdalfesztivál egy olyan ünnepi pillanat, ami egyesíti mindazt, amiben közösen hiszünk: az innovációt, az új nézőpontok keresését, a tehetségek felkarolását és azoknak az értékeknek a reflektorfénybe helyezését, amellyel mindannyian gazdagabbá válhatunk. Gratulálunk a Katona József Színháznak az elmúlt 40 évért és a magyar kortárs kultúrában betöltött szerepükért” - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Vajdai Vilmos rendező, Bíró Bence dramaturggal közösen a táncdalfesztiválok szerkezete alapján építi fel a koncertet, sok humorral, magukat éppen csak annyira komolyan véve, amennyire a helyzet engedi. Május 21-én tehát a Park színpadán igazi susu bolondság várható!

A koncertműsorra kizárólag állóhelyek válthatóak. A teraszokon korlátozott számban vannak székek, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


készítette: Kazimir Annamari

Közreműködő színészek, Katona:
Béres Bence, Bezerédi Zoltán, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia
Mészáros Béla, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Rujder Vivien, Szacsvay László, Takátsy Péter, Tasnádi Bence, Tóth Zsófia, Vajdai Vilmos, Vizi Dávid


Vendégszínészek:

Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs


Énekesek:

Bagossy Norbert, Beck Zoli, Fekete Giorgio, Járai Márk, Jónás Vera, Lábas Viki, Németh Juci, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Vitáris Iván + Balla Máté 


Táncosok:

Dragos Dániel
Bundschuch Vera
Füzesi Csongor
Nyeste Adrienn


Zenekar:
NART Orchestra Big Band
Zenekarvezető: Meggyes Ádám


Alkotók:

Rendező: Vajdai Vilmos
Látvány: Schnabel Zita
Stylist: Giliga Ilka
Stylist asszisztens: Dobra Anett
Dramaturg: Bíró Bence
Koreográfus: Duda Éva
Zenei vezető: Szepesi Mátyás
Korrepetitor: Wagner-Puskás Péter
Videó: Török Marcell, Nagy Réka
Fény: Pető Gergő, Bárány Bence
Hang: Korsós András
Rendezőasszisztens: Fejes Vera
Súgó: Schaefer Andrea


Színészegyeztetés:
Csontos Sarolta

Smink és haj: Szeberényi Leila, Tóth Barbara, Kelecsényi Bernadett, Szabó Sára, Maria Sanotski, Fazekas Anna, Szabó Iza, Nádasdi Sándor
Öltöztetők: Kovács Ildikó, Batta Eszter, Elek Bea, Kulcsár Nóra, Gáspár Viktória

További munkatársak: 
Biczó Andrea, Rimóczi Imre, Veres Tamás, Ágoston Béla, Brusznyiczki János, Dely Katalin, Fejes Éva, Fodor István, Fórián Péter, Frankó Bence, Héricz Anna, Horváth Máté, Hűgel Katalin, Ignácz Éva, Kádár Margó, Kántor László, Kása Ádám, Kertész Janka, Kiss Bence, Kovács Bálint, Makray Gábor, Masát Máté, Mészáros Gábor, Mészáros László, Molnár László, Mucsi Gábor, Nagy Zsófia, Nemes Edit, Némethné Mészáros Teréz, Novák Erika, Ónodi Zsolt, Pap Miklós, Posvanecz Jenő, Sipos Szilvia, Szabó András, Szakács László, Szalontai István, Sziebert Sebestyén, Szívós Tamás, Szomszéd Máté, Szórád Bese, Takács István, Talmácsi Alexa, Tamási Anna, Tóth Bertalan, Tölli Judit, Valovics István, Wéber Edina, Wiegandt Júlia


Külön köszönet:
Papp Gábor Zsigmond, Forgács Péter


Produkciós vezető:
Kazimir Annamari (Katona József Színház), Tűzkő Lili (Budapest Park)