A Katona József Színház újra meghirdeti mentorprogramját, a Sufni-projektet, fiatal alkotók számára.

sufni projekt iii
A programra 35 év alatti művészek jelentkezhetnek. A Katona a legkisebb játszóhelyén (Sufni) tervezi megvalósítani azt a két pályázatot, melyet legalkalmasabbnak ítél a színház vezetése. Továbbra is a jelenlegi repertoárhoz képest újat, más elveket, módszert kereső produkcióknak szándékozunk teret nyújtani. Az alkotó lehet rendező, dramaturg, színész, a szöveg klasszikus vagy mai mű, vagy éppen most készülő alkotás.


A pályázatnak tartalmaznia kell egy motivációs levelet, és egy részletes koncepció-tervezetet.
A leírásnak figyelembe kell vennie a Sufni lehetőségeit (minimális jelmez és díszlet és egyéb költségek, maximum 4-5 színész közreműködő, melyet társulatunk biztosít majd a kiválasztott pályamű elfogadása utáni időszakban), továbbá tartalmaznia kell a pályázó önéletrajzát, eddigi munkáinak jegyzékét is. A Sufni-projekt lényege azontúl, hogy munkalehetőséget biztosít az, hogy az alkotófolyamat különböző szakaszaiban a színház művészei meglátásaikkal, tanácsaikkal segítik a pályázót. Az arra érdemes pályamunkák a Sufni műsorát fogják gazdagítani.


A pályázatokat március 3-ig kérjük benyújtani az igazgatosag@katonaszinhaz.hu címre, „Sufni-projekt” megjelöléssel.
Az elbírálás április 30-ig megtörténik, hogy a júniusban lezajló évadzáró társulati ülésen már a közreműködő színészek értesülhessenek a szereposztásokról.

A program keretein belül eddig Bagossy Júlia Médeia rendezését, illtve A politikusok című előadást mutattuk be. Utóbbit Dohy Balázs állított színpadra.

Ebben az évadban a Sufni-projekt II. részeként, először Megrág, kiköp címmel Kizlinger Lilla készít előadást, majd Antal Bálint Sárszeg című bemutatójára kerül sor.