A korábbi résztvevők mellett még több katonás színésszel, új énekesekkel és extra dalokkal színesítjük a műsort. A Csinibaba Táncdalfesztivál a koncert és a színház fúziójából jött létre és 2023 tavaszán közel tízezer ember előtt debütált a Budapest Parkban. Az esemény a Mastercard támogatásával valósul meg. Közönségünktől azt kérjük, hogy aki teheti, korabeli - 60-as évek - stílusú ruhákban érkezzen, így téve még autentikusabbá a hangulatot!

Ez egy különleges élőzenei műsor, amelyben a Katona társulatának tagjai, vendégművészekkel kiegészülve a Budapest Parkban gyakran megforduló fellépőkkel állnak színpadra. Két különböző műfaj képviselőinek ereje egyesül tehát ezen az estén, hogy közösen alkossanak valami meghökkentőt, valami újat. Az előadás Vajdai Vilmos rendezésében jön létre, és azok számára is tud majd izgalmasat, meglepőt nyújtani, akik a tavalyi élmény után ismét megnéznék a produkciót. JEGYEK ITT.

KÖZREMŰKÖDŐK:

Vendégművészek:
Csákányi Eszter, Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs


Katona:

Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Béres Bence, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Gloviczki Bernát, Jakab Balázs, Jordán Adél, Kanyó Kata, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mészáros Béla, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Pásztor Dániel, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Rujder Vivien, Szacsvay László, Szirtes Ági, Takátsy Péter, Tasnádi Bence, Tóth Zsófia, Vajdai Vilmos

Énekesek:
Bagossy Norbert, Beck Zoli, Bérczesi Róbert, Beton:Hofi, Járai Márk, Jónás Vera, Kollár-Klemencz László, Lábas Viki, Németh Juci, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sisi, Vitáris Iván és Balla Máté

És hogy mit is takar pontosabban a Csinibaba Táncdalfesztivál? Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A zenét a Meggyes Ádám (Nart Orchestra Bigband) vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar szolgáltatja, amelynek magja: Dési Tamás "Guba" - dob, Szekér Ádám - gitár, Matus Péter - basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás - billentyűk (Kéknyúl). Hozzájuk pedig újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak. Az egyedülálló koncert-show egy egészen különleges időszakba és miliőbe kalauzolja a nézőket.

BPP csinibaba 2024 Final FB


Alkotók:

Rendező: Vajdai Vilmos
Látvány: Schnabel Zita
Stylist: Giliga Ilka
Stylist asszisztens: Kaszás Nina
Dramaturg: Bíró Bence
Koreográfus: Duda Éva
Zenei vezető: Szepesi Mátyás
Korrepetitor: Wagner-Puskás Péter
Vetítés: Török Marcell, Nagy Réka
Marketing/PR: Biczó Andrea, Ferencz Sándor, Tűzkő Lili, Horváth Máté, Kazimir Annamari
Social: Kis Ráhel, Vince Liza
Művészegyeztetés: Csontos Sarolta
Asszisztens: Fejes Vera
Promóciós videók: Vadas Géza
Pénzügyi vezető: Dely Katalin, Veres Tamás

Produkciós vezető: Kazimir Annamari (Katona József Színház), Tűzkő Lili (Budapest Park)


A Budapest Park igazgatója
Pálffy András szerint a szenzációs és egyedülálló előadást kár lenne nem megismételni. Ahogy elmondta:

“A Katona József Színház és a Budapest Park csapata is rengeteg munkát és kreativitást fektetett a Csinibaba Táncdalfesztivál megszervezésébe. Ez mindannyiunk számára új terep volt, ami nem csoda, hiszen tudomásunk szerint nem született még hasonló jellegű előadás, főképp ekkora volumenű. A közönség visszajelzése alapján a célunkat is elértük: a műsort egyaránt élvezték a zenerajongók és a színház elkötelezett közönsége is. Azt gondolom, közösen sikerült egy előremutató, a műfaji korlátokon átívelő műsort alkotnunk, és egy újfajta megközelítést mutatnunk a közönségnek, ami által a könnyűzene rajongói befogadható módon találkozhatnak a színház világával, és fordítva, ez a Budapest Park egyik fontos küldetése. A produkció visszhangja is fenomenális volt, ezért úgy döntöttünk, kicsit felfrissítve jövőre újra színpadra állítjuk ezt a kivételes műsort.”

Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze így emlékszik vissza a tavalyi koncertre:

“Amikor a társulat a nyitány után remegő lábakkal, kiszáradt torokkal, az izgalomtól halálra váltan felment a színpadra, és még egy hangot nem énekeltünk, egy szót sem szóltunk, csak álltunk, de máris kilencezer ember fülsiketítő örömujjongását hallottuk, egymásra nézünk Pálmai Annával és csak azt tudtuk mondani: ÚÚÚristeeen!!! - na akkor kezdtem sejteni, hogy elég jó esténk lesz. Reméljük, hogy a csodálatos közönségnek köszönhetően jövőre újra átélhetjük ezt a semmihez nem hasonlítható élményt!”

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója:

"Nem igazán tudtuk, hogy pontosan mibe is vágunk bele, amikor 2022-ben elindítottuk a Budapest Parkkal közös esemény szervezését. A végcélt csak körvonalakban láttuk, érzéseink, terveink és reményeink voltak. Na meg persze nagy adag lelkesedés azzal kapcsolatban, hogy a Katona társulata egy eddig ismeretlen terepen mutathatja meg magát. Az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra!"

 Csinibaba2023 6 kredit Nagy Márton másolata
Fotó: Nagy Márton


Az esemény kizárólagos támogatója ezúttal is a Mastercard.

“Nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy az első táncdalfesztivál sikere elvezetett a folytatáshoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani estén is teret kap majd az az egyedi, innovatív gondolkodás, ami a színművészetben a Budapesti Katona József Színház, a szórakoztatásban pedig a Budapest Park sajátja, és amiért évek óta szívesen dolgozunk velük partnerként is” - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.


Tavaly színházunk fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából, kísérleti jelleggel rendeztük meg a Csinibaba Táncdalfesztivált - elsöprő sikerrel.


A koncertre kizárólag állóhelyek válthatóak! A teraszokon korlátozott számban vannak székek, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!