Vékes Csaba rendező első filmjének vetítése szeptember 16-án 0:00-tól a Katona József Színház színészeivel. A Filmalap inkubátorprogramjának nyertes pályázatából készült film producere Herendi Gábor és Fancsikai Péter.



A Hetedik alabárdos egy karriertörténet, amelyben egy mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből egy teátrum vezető rendezőjévé válik, és nem csak a saját álmaiért, hanem az egész társulatért kezd küzdenie. A napjaink színházi világában játszódó szatírát a színház természetéből fakadóan olykor szürreális elemek gazdagítják.

20170904hetedik alabardos hetedik alabardos nagy ervin banki gergely 1024x576

A főszerepben a Mi kis falunkból, a Brazilokból illetve a Fekete keféből ismert Bánki Gergely testesíti majd meg a baleknak nézett Kósa Mikit. A filmben szerepel Bezerédi Zoltán, Nagy Ervin, Sárközi-Nagy Ilona, Ujlaki Dénes és Pálos Hanna. A film producere Herendi Gábor, a Valami Amerika rendezője.
A Hetedik alabárdos világpremierje szeptember 2-án lesz a Montreali World Filmfesztiválon

A filmvetítés után Nyáry Krisztián vezetésével beszélget Bánki Gergely, Nagy Ervin, Mohai Tamás, Bezerédi Zoltán, Sárközi-Nagy Ilona, Ujlaki Dénes, Herendi Gábor és Vékes Csaba.